Svetliji ten i upotreba šminke


Šminka prilagođena svetlijem tenu

 

11193395_485764498246664_6899427368874848931_nČesto se u praksi I svakodnevnom šminkanju susrećem sa potrebom devojaka da promene svoju boju tena. Međutim, mislim da ne treba treba menjati prirodu I to što imamo, već I ako nam se u nekom period života to možda I ne dopada, da se ipak potrudimo da prihvatimo to baš kako jeste. Svetao ten je uvijek u modi, asocira na aristrokatiju, prefinjenost, I mislim da treba baš u tome I da uživate.  Međutim, prirodno svetliji ten je možda malo više izložen promenama I za nijansu je osetljivija koža svetlog tena nego koža sa tamnijim pigmentom.

Tu su par nekoliko saveta kako da zaštitite svoje lice, kao I kako da prilagodite šminku svetlijem tipu kože.

Zaštitni factor

Djevojke svetlog tena treba dodatno da vode računa o koži i zato je jako bitno da biraju proizvode sa zaštitinim faktorom. Nije na odmet ni zaštita za oči, kao što su naočare za sunce, koje su uvijek u modi.

Puder za lice je neprijatelj

Veliki broj žena sa svetlijim  tenom se odlučuju za puder kako bi promenile boju svog tena , koristeći u tom slučaju  vrlo često jaku kozmetiku I na sve to tamniju nijansu. Vizuelno I estetski to uopšte ne izgleda lepo niti privlačno, posebno ako se ne obrati pažnja na razliku u boji u liniji izmedju lica I vrata. Za ovakav tip kože mnogo je zdravija I preporučljivija kvalitetna tonirana krema.

Koristite braon senku i olovku

Braon I smeđa senka koja je samo istaći dodatino dubinu oka, dovoljne za ovaj tip I boju tena. Braon ili crna maskara, kao  i olovka za oči lepo će istaći vaše oči. Uz blago isenčeno lice kao I ružičasto rumenilo, imaćete savršen makeup I za dan I za noć.

Svetlija nijansa ruža za usne za dan I tamniji za noć

Ukoliko vam je ostatak šminke jednostavan, lagan, ravnomerno nanošen ten, jača nijansa ruža može biti pun pogodak. Svoj kontrast u odnosu na boju tena doprineće jaka boja poput crvene, ljubicaste I sl. Svetliji ruž ili sjaj uvek su nepogrešiva varijanta, I koriste se najčešće za šminkanje preko dana.

 

Vaše mišljenje nam je važno