Isprobaj trendove, ali sačuvaj svoje boje


Makeup u bojama i trendovi

sminka i bojeTrendovi , bilo da je reč o modi , šminkanju, ili nečemu sasvim trećem, uvek će se nametati i provlačiti kroz štampu i druge medije, kao ”must have” ove sezone. Moramo biti svesni da trendove postavljaju čitavi timovi ljudi koji su uključeni u određivanju toga šta će biti aktuelno. Ipak, i pored toga, ja sam za varijantu da bi svako trebalo da se šminka i oblači prema sebi.

Poznato je da ne može svakom dobro da stoji svaki stil šminkanja, caty ili smokey stil, kao ni boja senki koje stavljamo na oči. Zbog toga se ne treba jediti. Ono što je sigurno i šta se se u mom dosadašnjem radu pokazalo kao pun pogodak je svakako kolorit.

Istaknite oči bojama! Čak i sa više različitih boja. Pored trendova koji su promenljivi, boje su zaista najlepši način da dobijete svež i zanimljiv izgled. Mogu da se koriste u svakoj varijanti posebno za dnevnu šminku.

Često kada treba da šminkam, naročito kada mi prepuste svoje lice da šminkam kako mislim da treba, najradije koristim intenzivne boje. Želim da odstupim od već ustaljenih varijanti: sive, bele, crne i sl. U ovim slučajevima se opredeljujem za narandžastu ili žutu, često u kombinaciji sa  braon ili zelenom.

Ono što ne preporučujem i što zaista može da izgleda previše, jeste kombinovanje iste boje šminke sa bojom odevne kombinacije. Dakle, tu bi uvek trebalo težiti kontrastu, odnosno, istaći samo jedno. Jer jedan dominantan detalj je sasvim dovoljan za dobar stil.

Ako se uzme u obzir celokupna situacija, boje i minimalizam su sada najpoželjniji trendovi, kako u modi tako i u šminkanju. Modne scene su preplavljene upravo ovakvim načinom odevanja i šminkanja, predstavljajući nam stil koji je u trendu. Šta god videli, čitali, trebali bi da budemo otvoreni da sve to i isprobamo. Ono što nam najbolje stoji, i ono u čemu se najbolje osećamo, to je naš jedinstveni i pravi stil, od kog ne treba odstupati kako bi se ispratili svi trendovi.

Vaša Marina

 

Za dodatne savete o šminkanju-klikni na klik

Vaše mišljenje nam je važno