Makeup no makeup ili ti imam šminku al’ ko da je nemam 2


makeup no makeupŠta je sad pa to?

Makeup no makeup u prevodu znači imati šminku ali da se ne vidi da je imate. Stvar je u tome da postignemo uredan i prirodan izgled gorske vile sveže okupane rosom, a da izbegnemo look transvestita sa Brodveja. Da, znam, lako je zaneti se pod parolom ”još samo malo ovde”, a onda, par minuta kasnije, iz ogledala nas gleda osoba spremna za ponoćno izvođenje predstave.

 

Kako da postignem (no)makeup stil u 6 lakih koraka?

1. Nanošenje podloge

Najpreporučljivije je da za podlogu koristite toniranu kremu. Ona je laganaza lice, omogućava da koža diše, a i u nadolazećem zimskom periodu služi kao zaštita od hladnoće i vetra. Jedina mana ove kreme je nepostojanost tj. što se tokom dana troši.

Druga mogućnost je korišćenje tečnog pudera za profesionalno šminkanje. Pozitivna strana ove varijante je da će stajati na licu ceo dan.Negativna je da ćete uveče morati da ”stružete lice” i da kremama rehabilitujete kožu, jer su ovi puderi teški – koža ne diše pa joj je uveče neophodna dodatna nega. Ovaj vid šminkanja preporučujem kada morate da ostavite utisak ili pri važnim sastancima kada je neophodno da izgledate sveže i uredno.

Treća varijanta jeste da se prvo stavi prajmer. Njega preporučujem isključivo za zrelu kožu. To znači posle 40. godine mladosti. Na prajmer dolazi u obzir i tečni puder ili on može samostalno ostati kao podloga.

2. Korektor

Nanosi se u predelu očiju kako bi izjednačio boju i uklonio česte tamne podočnjake  i sve druge tragove umora.

Boju korektora treba izabrati tako da bude iste boje kao i vaš ten ili malo svetliju nijansu.

3. Fiksiranje

U cilju da naš izgled apsolutne svežine što duže traje moramo ga i učvrstiti. To se postiže tako što se velikom četkom od prirodne dlake nanosi kameni puder.

4. Rumeniloi bronzer

Nežno konturišemo, lice ali ne preterujemo! Laganim pokretima četke samo blago milujte obraze.

5. Senka

Koristimo tanak sloj senke u prirodnoj boji.

6. Maskara

Maskaru je potrebno naneti diskretno i bez grudvica. Izbegavati taloženje maskare po trepavicama.

 

I voila, napravili smo savršen makeup no makeup efekat i spremne smo da se, lepe kao gorske vile, uhvatimo u koštac sa izazovima dana.

Napomena: Boja tečnog pudera, tonirane kreme i pudera u kamenu moraju da budu kao i prirodna bojat ena. Ukoliko ne odaberete dobru nijansu pudera izlažete se riziku da vam lice poprimir oze ilin arandžastu nijansu.

 

Vaša Ivana


Vaše mišljenje nam je važno

2 thoughts on “Makeup no makeup ili ti imam šminku al’ ko da je nemam

 • Dana

  Otkad se šminkam nanosim sjenilo na oči, ali nezadovoljna sam jer ije to to kao kad mi profesionalni izažist nanese sjenilo. Jednostavno gledala sam razne tutoriale i pokrete, ne znam u čemu griješim, jednostavno nisam talentirana za to ili nisam skužila caku.

  • MarinaM011 Post author

   Draga Dano,
   Izvinjavamo se na ovoliko zakasnelom odgovoru..
   Dakle, ako zanemarimo i potez i nacin nanosenja, vama treba jedna podloga za senku, koja moze biti prajmer za oci, ili da prosto korektorom i kamenim puderom napravite pripremu za nanosenje senke i sminkanje oko ociju. Jako je vazno da skinete visak od prajmera ili korektoa koji se stvara u vidu linijica. Seku je najbolje nanositi cetkicom koju cete senciti po orbitalnoj zoni, tj gornjem kapku do luka vaseg oka.
   i naravno da senka bude ravnomerno rasporedjena, tj. isencena.
   Nadam se da ce Vam malo ovo pomoci :)

   Hvala na poruci,
   pisite sve sto Vas zanima
   Lep pozdrav
   Tim NB