Obrvice morske pijavice


ZBOGOM ČUPANJU OBRVA-DOŠLO JE I NAŠIH PET MINUTA

 

Prethodnih nekoliko godina, u trendu su bile jako tanke obrve kao i obrve iscrtane japanskom tetovažom. Ove jeseni, apsolutni hit su obrve koje su potpuna suprotnost u odnosu na ranije. Jake i izražajne obrvmoderne bujne obrvee. One ne moraju da budu tamne, ali moraju da imaju jaku i izraženu teksturu. Kako bi uvek bile u trendu, savetujemo vam da ne čupate obrve već da ih samo pustite da što više izrastu. Ukoliko već imate dovoljnu gustinu i dužinu sve šta treba da uradite je da ih održavajte takvim. Međutim, one koje su godinama čupale i imale tanke sređene obrve, ukoliko žele nov i moderan izgled, moraće da budu poprilično stprljive, dok obrve ponovo ne izrastu. No, ni to nije strašno pošto je IN sve što je povezano sa prirodnim I gustim obrvama. Drugim rečima, došlo je naših pet minuta da uživamo u periodu u kojem ne moramo da brinemo da li nam je ‘’svaka dlaka na svom mestu’’. Umesto toga, možemo da se opustimo i prepustimo uživanju.

KAKO DA ŠMINKOM ‘’SREDITE’’ OBRVE

 

Pošto su ljudi asimetrična bića, svima nama se dešava da nam je jedna obrva različite dužine, gustine ili oblika od druge. Zbog toga moraćemo da obratimo pažnju na korekciju ovih sitnih nepravilnosti.

Ukoliko se nalazite u poziciji šminkera, pa i ako sami sebe šminkate, predlažemo da imate jednu olovku ili senku samo za obrve. Ona ne sme da bude suviše jaka ali ni da previse odudara od boje očiju, kose, tena niti opšteg stila koji imate. Ovu senku ili olovku ćete nanositi kratkim potezima u pravcu rasta dlačica. Važno je da se predeo obrva senči. Ono što nikako ne bi trebalo da radite jeste da tu regiju dodatno iscrtavate jer će tako obrve dobiti veštački izgled koji nikako ne želimo.

Senčenjem obrva osiguravamo njihovu gustinu i dovoljno jak intezitet za postizanje ovog trendy izgleda. Pravilnim korišćenjem olovke i senke izbegavamo izveštačen izgled kao i osećaj da obrve ‘’vladaju’’ licem. Poseban izgled i efekat ovakvih lepih, gustih i prirodnih obrva postižemo ako primenjujemo makeup-no makeup stil.

Za one koji se po prvi put susreću sa ovim terminim makeup-no makeup je stil šminkanja u kojem je šminka izrazito blaga i služi samo da dodatno istakne lepo a prikrije nepravilnosti. Lice je sveže i lepo a šminka gotovo da se i ne primećuje.

 

MAKEUP KOJI IDE UZ GUSTE I NEPOČUPANE OBRVE

 

Za dnevnu varijantu preporučujemo makeup-no makeup stil. To znači da će vam obrve biti sređene i uredne i odgovarajuće teksture. Ostatak šminke je neprimetan i služi isključivo za isticanje prirodne lepote. To znači kvalitetna podloga, neutralno romenilo, obavezna maskara i sjaj na usnama. I spremne ste za pokret. Lepe I sveže.

Savršen makeup za veče ili posebne prilike uz baš ovakve obrve, je neprolazna Smokey eyes tehnika šminkanja. Ovaj stil je sam po sebi veoma atraktivan a u spoju sa nepočupanim obrvama, daje totalno novi trend. U ovoj pomalo neobičnoj kombinaciji, savetujemo i pigment (nešto između sjaja i senke), koji će se staviti preko mat senke. Primenom pigmenta atraktivnih boja bronze, oker, terakote ili pak boje cigle, dobićemo pomalo metallic efekat koji je, takođe, novi trendov u šminkanju ove sezone.

ŠTA AKO NEKO NE VOLI ‘’RASPUŠTENE’’ OBRVE

 

Sa druge strane, za osobe koje ne vole ovaj stil ili im se ne dopada kako to njima stoji, a imaju već sređene obrve, savetujem tehniku šminkanja koja će na najbolji način istaći njihovu prirodnu lepotu. Pretpostavljam da ste već otkrile koja je to tehnika u skladu sa vašim licem i očima. Važno je samo da pri šminkanju ne zaboravite da definišete obrve, iščešljate i ako je potrebno malo pojačate kako bi ceo makeup bio zaokružen i istaknut. Lepo počupane I sređene obrve, i pored ovog novog trenda, uvek će asocirati na urednost i posvećenost. Istraživanja su pokazala da čime god da se bavimo i šta god da nosimo, ovaj uredan izgled daje dozu sofisticiranosti i elegancije.

 

ZAŠTO SU SADA MODERNE BUJNE OBRVE?

 

Poznato je da šminka prati modne trendove i daje završnicu styling-u. Budući da ćemo ove sezone videti ravne pročiščene forme koje više nisu toliko fokusirane na ženstvenost, već upravo postižu suprotni efekat, otuda i ovaj novi trend nepočupanih obrva. To ne znači nedostatak elegancije ali se najviše vezuje za poslovan izgled. Uz dodatke, poput različitih asesoara, mi dopunjujemo i prilagođavamo ovaj novi modni trend ličnim potrebama, pa samim tim i stil šminkanja koji prati ovaj novi trend.

 

Moj savet je da budete ono što jeste i nosite ono u čemu se vi osećate najbolje i najudobnije. Ali uvek budite otvorene da probate nešto novo I drugačije.

 

Do sledećeg bloga,

Vaša Marina

 

 

 

 

Vaše mišljenje nam je važno